Komentarze: 5
Za namową jednego z członków TPA "Rodzina", składam swą wizytę na stronie tejże . Z grona licznych smakowitych przepisów kulinarnych wybieram Chopped Zucchini Mexicano by Nomi Shannon i czytam:
Serve this ‘hot’ and pretty salad on a bed of sprouts or as stuffing in a red pepper. Use the highly flavored jalapeno, garlic and cilantro to taste. Some jalapenos are devilishly hot, so be careful. This salad is intended to be a side dish rather than an entree. It looks attractive on the plate and its intense flavor works well as a condiment.
1 medium Zucchini, chopped
1/4 red onion, chopped
1/2 red pepper, chopped
1/2 - 1 jalapeno pepper, chopped (to taste)
1/4 cup chopped cilantro (or more, to taste)
1 small clove garlic, minced
Pinch ground coriander seed
Dash Bragg’s
Dash lemon juice
Toss together, adjust seasonings. Serves 3-4 as a side dish.
Copyright Notice:
The above recipe was taken from: The Raw Gourmet, Simple Recipes for Living Well, by Nomi Shannon. © 1998 Nomi Shannon. All commercial rights reserved. This recipe may be distributed freely for non-commercial purposes provided: that this copyright notice is included with the following web site address. (http://www.living-foods.com/rawgourmet).
Please contact author if you have any questions regarding this matter. (rawgourmet@living-foods.com).
______________
Wszystko byłoby cacy, gdyby nie fakt. iż autorzy strony proroczo umieścili równierz formularz do translacji owego przepisu na jezyki: arabski, bułgarski, chiński, chorwacki, czeski, duński, niemiecki, filipiński, fiński, francuski...etc. Tak zjeżdżając paskiem dochodzę do litery "P" i widzę:"Polish". Ten sam w naszym rodzimym języku brzmi następująco:
Uderzać Zucchini Meksykanin
przy Nominalny Szanghaj
© 1998 Nominalny Szanghaj. Podobać się prawa wydawnicze zawiadomienie poniżej.
Służyć ten ‘ gorący’ i ładny sałatka u pewien łóżko od kiełki albo równie wyścielanie w pewien czerwony pieprz. Używać ten wysoko przyprawiony jalapeno, czosnek i cilantro wobec smak. Niektórzy jalapenos jesteście diabelsko gorący, tak uważać. Ten sałatka jest zamierzony zostać pewien strona półmisek raczej niż an przystawka. Ono wygląd zdolność do przyciągania klientów od tabliczka znamionowa i jego intensywny przyprawiać prace dobrze równie pewien przyprawa.
1 środek między skrajnościami Zucchini, uderzać
1/4 czerwony cebula, uderzać
1/2 czerwony pieprz, uderzać
1/2 1 jalapeno pieprz, uderzać ( wobec smak)
1/4 filiżanka uderzać cilantro ( albo liczniejszy, wobec smak)
1 mały goździk czosnek, siekany
Szczypać ziemia kolendra nasienie
Ciskać Chełpić się’
Ciskać cytryna bardziej soczysty
Podrzucać razem, uregulować przyprawy. Służy 3-4 równie pewien strona półmisek.
Prawa wydawnicze Zawiadomienie:
Ten powyższy recepta był wziąć z: Ten Surowy Smakosz, Prosty Recepty pod kątem Żyjący Dobrze, przy Nominalny Szanghaj. © 1998 Nominalny Szanghaj. Wszystko reklama radiowa prawy zarezerwowany Ten recepta maj być rozdzielił swobodnie pod kątem nie- reklama radiowa cele zaopatrzony: ów ten prawa wydawnicze zawiadomienie jest zawarty rezygnować ten kolejne tkanina umiejscowienie przemawiać. (http:/www.living-foods.com/rawgourmet)./
Podobać się nawiązywać kontakt autor jeśli masz wszelki pytania dotyczący ten treść. (rawgourmet@living-foods.com).
I wszystko jasne, Drodzy moi. To do kuchni, marsz!:)